За нас

homepage-za-nas-page-1280x300

ЗА НАС

Робо Лига България е платформа за развитие и обмен на идеи в областта на роботиката. Инициативата организира Националното състезание по роботика за пети пореден път тази година. Събитието изправя млади ентусиасти и опитни професионалисти пред предизвикателството да конструират и програмират сами автономни роботи, с които да вземат участие в разнообразието от дисциплини.

Събитието е ежегодно и цели да събере ученици, студенти и професионалисти ентусиасти в различни състезания с роботи. Категориите в състезанията дават възможност да се покажат различни хардуерни и софтуерни разработки и решения в зависимост от екипите и тяхното ниво.

ЕКИПЪТ

Кои сме ние и за какво се борим?

Робо Лига България е самодейна инициатива и се организира от доброволци ентусиасти с цел популяризирането и развитието на „робо“ индустрията у нас чрез предоставянето на възможност на младите хора да получат знания и обменят опит на практика. Вижте как изглежда инициативата през очите на нейните организатори.

Мартина Видолова
координатор
За мен Роболига е призвание, възможност и предизвикателство. Да се срещаш с млади хора, жадни за знания и приключения е привилегия. Да направиш денят им по-добър заради състезания, които са чакали цяла година, това е почетна награда за нас организаторите.
Боян Станков
координатор
Създадохме Робо Лига България за хората които обичат да се занимават с роботика и електроника. Ние сме част от това общество и искаме заедно да градим успехи у нас. Това е началото. Нека покажем на какво сме способни !
Диман Михнев
координатор
В Робо Лига България се срещам и работя с много млади и енергични хора. Те винаги търсят своето развитие, намират решения и възможности, а това ме зарежда с много позитивни емоции.

РОБО ЛИГА – ПЪРВОТО НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ С РОБОТИ

Кратка история

Първото състезание на Робо Лига България се организира през 2013 г. Десетки отбори премериха сили в Интер Експо Център, София на 9 ноември. Всички роботи бяха категоризирани в 6 различни дисциплини: мини сумо, следене на линия, супер линия, лабиринт, 3D лабиринт и свободен стил. Сред отборите имаше представители на професионални гимназии, технически университети и любителски състави от бизнеса от цялата страна.

Освен десетките състезания, които се проведоха през деня, по време на събитието се проведе и кръгла маса между бизнеса и образованието, където се обсъдиха редица теми, свързани с роботиката. Кръглата маса събра на едно място представители на различни институции и постави основите на дискусия за Роботиката на национално ниво. Какви са интересите на младите хора в тази област? Какви са възможностите им за реализация? Кои са местата, където могат да научат повече и да споделят опит?

След огромния успех на първото национално състезание Робо Лига България, събитието се наложи като ежегодно и продължава да събира все повече почитатели от всички възрасти. Вижте кратката история на инициативата, събрана в няколко кадъра:

 

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

Не се колебайте да се свържете с нас по всякакви въпроси тук или в социалните медии
За контакти:

Диман Михнев
/координатор/

diman@roboleague.bg
0883 35 74 13

 

 

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Google PlusVisit Us On Twitter